Γιατί Spirit of our Ancestors

prp keim.jpgΔεν είναι λίγοι εκείνοι που από ενδιαφέρον για την επόμενη εκδήλωση Πολεμικών Τεχνών που ετοιμάζουμε, απόρησαν για την επιλογή του τίτλου. » Spirit of our ancestors». Οφείλουμε μια επεξήγηση.

Η ίδια η επιστήμη, η ίδια η ωμή πραγματικότητα, επιβεβαιώνει πανηγυρικά την ομοιομορφία και την ομοιογένεια των ανθρώπων που συναποτελούν βιολογικά και πολιτιστικά το Έθνος μας. Ως εκ τούτου είμαστε υπόχρεοι με τα πενιχρά μας μέσα να τιμήσουμε κατά την προσταγή του Κωστή Παλαμά, τους Προγόνους μας.

Δημιουργώντας μια εκδήλωση Πολεμικών Τεχνών, καλούμε κόσμο που αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως σάρκα από την σάρκα αυτού του λαού, να συμμετάσχει τελετουργικά σε μια εκδήλωση Αρετής και Τόλμης. Μέσα από το πρίσμα της δικής μας θεωρίας, αισθανόμαστε πως πρόκειται για μια οργανική συνάντηση και όχι μια εκδήλωση προς οικονομικό όφελος ή προς εντυπωσιασμό. Προκύπτει τότε η ανάγκη για έναν τίτλο.

Έναν τίτλο όχι με την εμπορική προοπτική του σήμερα, αλλά ως σημείο αναφοράς και ως ερέθισμα-σύμβολο το οποίο θα μείνει στην μνήμη, ως μια δραστηριότητα ουσίας και όχι ως μια κενή συνάντηση.

Στην θέα της κατάρρευσης της Ελλάδος και της Ευρώπης, θεωρήσαμε εξόχως σημαντικό να προσκαλέσουμε Ευρωπαίους αθλητές να συμμετάσχουν. Ο τίτλος λοιπόν μπήκε στην Αγγλική για να αισθανθούν οικία και οι Ευρωπαίοι αθλητές.

‘’Το Πνεύμα των Προγόνων μας’’ είναι μια αναγνώριση της σπουδαιότητας της προσταγής που έδωσε ο ποιητής. ‘’Η Αρχαία ψυχή ζει μέσα μας, αθέλητα κρυμμένη’’. Στο χέρι μας είναι να την απελευθερώσουμε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s